Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 0
Recept: 872 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 20%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Minihjärtsallat 4.0 styck 4%
Rödlök 0.3 styck 2%
Olivolja 1.0 dl 86%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 4%
Senap svensk 1.0 msk 3%
Vatten 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skölj salladen och dela den på mitten.
Skala och finhacka rödlöken. - Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i ett par minuter.
- Blanda matolja, senap, vinäger och vatten. Vispa tills blandningen blir krämig.
Smaka av med salt och peppar. - Strö löken över salladen.
Häll på vinegretten.
Kockens kommentar
Spanska: cogollo(s) har flera betydelser, dels den inre delen av t.ex. sallad, dels bildligt "det finaste/bästa" av något. Det är vidare namn på en spansk ort, samt namn på en salladssort (hjärtbladssallad).
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Cogollos - vinägrettsallad
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan