Lägg till ingredienser

Sats (ā 600gram): 1

Inläggningssill

600.0 

gram

 

Ättikslag:

 

Vatten

3.0 

dl

Ättikssprit

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Kryddpeppar hel

12.0 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

Morot

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 2183

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2183 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 1459 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 600.0 gram 57%

 

Ättikslag:

Vatten 3.0 dl 0%

Ättikssprit 1.0 dl 2%

Strösocker 2.0 dl 35%

Kryddpeppar hel 12.0 styck 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

Morot 1.0 styck 2%

Rödlök 1.0 styck 3%

Dill 1.0 knippe 1%

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Skölj sillen. Skär i bitar. Hacka dill. Skala och tärna morötter. Skala och skiva lök.

  2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp. Låt svalna. Häll sedan kall lag över fisken.

  3. Låt sillen ligga i lagen cirka 4-6 timmar.
    Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.

Kockens kommentar

Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp.

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Inlagd löksill