Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 171
    
                Kcal / portion: 271
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör el. margarin 3.0 msk 28%
Kycklingfärs 400.0 gram 42%
Salt 0.5 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 4%
Ägg 1.0 styck 6%
Vispgrädde 0.5 dl 17%
Gul lök hackad 0.5 styck 2%
Muskot riven 2.0 krm 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna i en bunke. Rör om tills all vätska sugits upp.
 - Forma smeten till små bullar. Hetta upp matfett och stek kycklingbullarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
 - Lägg upp kycklingbullarna på ett fat och sätt en tandpetare i varje, så att var och en lätt kan ta för sig av bullarna.
 
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Kycklingbullar
- 
                
                  
                
                Lufttorkad skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Salviadoftande kycklingklubbor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kycklingdrumstick i stekpåse med rotsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tjälknöl med rostad selleriaioli
Tid: 18 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Melon med skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kall rostbiff med senapsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostbiff
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Charketuriplatta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sesams kycklingspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    