Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 372
    
                Kcal / portion: 1377
    
                GBR (GI) / port: 9
Recept: 5508 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 30%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 12.0 styck 11%
Strösocker 3.0 dl 21%
Vispgrädde 1.0 liter 65%
Kaptenslöjtnant (38%) 3.0 msk 3%
Tillbehör:
Frukt 0%
Marängtoppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Vispa äggulor och socker luftigt.
 - Vispa grädden fast.
 - Blanda ägg- och gräddvisp och tillsätt likör.
 - Häll upp i bakform och frys minst 3 timmar.
 - Ta ut formen ur frysen och värm formen lätt t.ex. i varmt vatten. Lägg uppläggningsfat över och vänd upp och ner.
 - Garnera med frukt.
 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Likörglasstårta
- 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    