Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 1377

GBR (GI) / port: 9
Recept: 5508 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 30%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 12.0 styck 11%
Strösocker 3.0 dl 21%
Vispgrädde 1.0 liter 65%
Kaptenslöjtnant (38%) 3.0 msk 3%
Tillbehör:
Frukt 0%
Marängtoppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Vispa äggulor och socker luftigt.
- Vispa grädden fast.
- Blanda ägg- och gräddvisp och tillsätt likör.
- Häll upp i bakform och frys minst 3 timmar.
- Ta ut formen ur frysen och värm formen lätt t.ex. i varmt vatten. Lägg uppläggningsfat över och vänd upp och ner.
- Garnera med frukt.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Likörglasstårta
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan