Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 25
Recept: 1296 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vattenmelon 1.0 styck 63%
Mousserat vin 1.0 flaska 37%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skär ett hål som knappt passar till trattröret. Tryck ner tratten i hålet.
Stor risk för att det läcker champagne om hålet inte passar tratten precis. - Fyll på lite champagne då och då och låt det sakta sjunka ner i frukten. Det tar normalt flera dagar att fylla frukten, så var ute i god tid, gärna en vecka i förväg.
När melonen är fylld, tryck ner champagnekorken i hålet. - Skär upp frukten och servera.
Kockens kommentar
Man kan använda allehanda drycker att fylla melonen med. Väljs starksprit t.ex. vodka bör högst en halvflaska användas, för att inte spritsmaken skall dominera över fruktsmaken.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Champagnemelon
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan