Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2025 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 62%
Tomater 2.0 styck 2%
Hårdost 200.0 gram 36%
eller %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva tomater och riv ost. - Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt.
Lägg sedan på ett par tomatskivor på smördegsplattorna och strö sedan riven ost över. - Sätt in i ugnen cirka 20 minuter tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.
Salta lätt och dra några varv med pepparkvarn.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som En fluffig sak med tomat och ost
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan