Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ljust matbröd

4.0 

skivor

Chèvre

150.0 

gram

Parmaskinka skivad

12.0 

skivor

Cocktailtomater

8.0 

styck

Basilika finhackad

4.0 

msk

Honung flytande

 

 

Olivolja

 

 

Salt (havssalt)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1286 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Ljust matbröd 4.0 skivor 41%

Chèvre 150.0 gram 40%

Parmaskinka skivad 12.0 skivor 27%

Cocktailtomater 8.0 styck 2%

Basilika finhackad 4.0 msk 0%

Honung flytande 0%

Olivolja 0%

Salt (havssalt) %

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Lägg brödskivorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och strö över salt.

  2. Skär chévreosten i portionsbitar.
    Linda in varje ostbit i 3 skivor parmaskinka och lägg den ovanpå brödskivorna.
    Placera två cocktailtomater ovanpå osten.
    Ringla över honung och strö över lite salt.

  3. Grädda i ugnen tills tomaterna pyser och osten har smält något (det tar ca 10 min). Strö över hackad basilika.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd