Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 255

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1020 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 8%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Strömmingsböckling 16.0 styck 47%
Matbröd ljust 4.0 skivor 52%
Gurka 4.0 skivor 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Ta bort icke ätbara delar på strömmingen (stjärtfena, fenor, huvud).
- Bred matfett på smörgåsen.
Lägg på strömmingen.
Garnera med en gurkskiva.
Kockens kommentar
Det går lika bra med halva antalet "vanlig" böckling.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Strömmingsböckling på macka
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan