Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonbröst kokt

20.0 

skivor

Champinjoner färska

24.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

blad

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Smör el. margarin

 

 

Bordssmör 75% fett

 

 

Salt

 

 

 

Ger 1 stor smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1503 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 349 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonbröst kokt 20.0 skivor 65%

Champinjoner färska 24.0 styck 8%

Sallatsblad 4.0 blad 1%

Mörkt bröd 4.0 skivor 27%

Smör el. margarin 0%

Bordssmör 75% fett 0%

Salt 0%

 

Ger 1 stor smörgås/portion 

Tillagning (12 min )

  1. Skölj sallatsbladen och champinjonerna och skär bort foten på svampen.

  2. Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg.
    Salta lätt.

  3. Bred matfett på smörgåsen.
    Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten" 
    med kalkon och svamp.

Kockens kommentar

Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Kalkondagobert