Kycklinglever på smörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklinglever på smörgås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglever

200.0 

gram

Matolja (rapsolja)

 

 

Matbröd gärna mörkt

4.0 

skivor

Kryddgrönt

 

 

t.ex. gräslök

 

 

 

Äggröra:

 

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

0.8 

dl

Smör och/el. matolja

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 165 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglever 200.0 gram 22%

Matolja (rapsolja) %

Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 38%

Kryddgrönt 0%

t.ex. gräslök 0%

 

Äggröra:

Ägg 4.0 styck 24%

Mjölk 0.8 dl 4%

Smör och/el. matolja 1.0 msk 10%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (16 min )

  1. Putsa levern fri från fett och hinnor.
    Stek levern lätt i matolja på medelvärme ca 3-5 min (beroende på tjocklek) på vardera sidan. Lättsalta. Skär i skivor.

  2. Äggröra: Vispa/blanda äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa mycket.

    Smält 1 msk fett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, så att lös smet blandas med stannat ägg.
    Rör ner 1 msk fett.

  3. Lägg äggröran på brödet (utan matfett),
    salta och peppra. Lägg på levern och garnera med grönt. Servera.

Kockens kommentar

Ett utmärkt sätt att använda överbliven lever. Det går lika bra att använda annan lever. På bilden har vi använt kaninlever.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Kycklinglever på smörgås