Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklinglever 200.0 gram 22%
Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 38%
Kryddgrönt 0%
Äggröra:
Ägg 4.0 styck 24%
Mjölk 0.8 dl 4%
Smör och/el. matolja 1.0 msk 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (16 min )
- Putsa levern fri från fett och hinnor.
Stek levern lätt i matolja på medelvärme ca 3-5 min (beroende på tjocklek) på vardera sidan. Lättsalta. Skär i skivor. - Äggröra: Vispa/blanda äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa mycket.
Smält 1 msk fett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, så att lös smet blandas med stannat ägg.
Rör ner 1 msk fett. - Lägg äggröran på brödet (utan matfett),
salta och peppra. Lägg på levern och garnera med grönt. Servera.
Kockens kommentar
Ett utmärkt sätt att använda överbliven lever. Det går lika bra att använda annan lever. På bilden har vi använt kaninlever.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Kycklinglever på smörgås
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan