Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 335

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1340 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pressylta 12.0 skivor 55%
Tomater 4.0 styck 5%
Basilika 2.0 kvistar 0%
Matbröd ljust 4.0 skivor 40%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Tvätta tomaterna och skiva dem.
- Bred matfett på brödet.
Lägg på tomatskivor och salta lätt.
Lägg sedan på presssyltan. - Avsluta med att garnera med basilika eller annat grönt. Servera.
Kockens kommentar
Det skall vara tunna skivor av fin pressylta.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Pressylta på bröd
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan