
Cheddarsamosas (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 253

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1267 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Filodegsark (50x25cm) 5.0 styck 57%
Cheddar lagrad 150.0 gram 43%
Ger 5 st/portion
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225º.
Tina degen enligt förpackningen.
Riv cheddarosten.
Skär varje ark i ca 10 cm breda remsor. - Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa.
Vik den nedre kanten till strax under mitten så att en trekant bildas. Vik upp den trekanten mot den översta kanten.
Fortsätt vika och gör en ny trekant. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in. - Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och grädda i mitten av ugnen ca 5 min tills de får fin färg.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Snittar & toasts
Liknande recept som Cheddarsamosas (drinktilltugg)
-
Heta ostquesadillas (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på pumpernickel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brie & papaya quesadillas (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quesadilla med salami (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grilltoast guacamole (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Thai räktoast (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan