Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1892 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 3.0 dl 57%
Standardmjölk (röd) 3.0 dl 10%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%
Kardemumma mald 0.5 tsk 0%
Sirap mörk 1.0 msk 4%
Äggula 2.0 styck 5%
Ägg 1.0 styck 3%
Strösocker 1.0 dl 20%
Tillbehör:
Kock: Tyrol, Sthlm
Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Värm grädde, mjölk, kanel, kryddnejlika, kardemumma och sirap i en kastrull. Obs! Får ej koka.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Vispa ner detta i mjölkblandningen. Värm på försiktigt. Vispa tills smeten tjocknat och tills den första kokbubblan syns.
- Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
- Kör smeten i en glassmaskin 30-45 minuter. Servera direkt eller ställ i frys.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om då och då under infrysningen tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.
Kockens kommentar
Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på: Tyrols vilda julbord
JÄMFÖR
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Julig pepparkaksglass
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef