Julig pepparkaksglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Julig pepparkaksglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

3.0 

dl

Standardmjölk (röd)

3.0 

dl

Kanel mald

1.0 

tsk

Kryddnejlika mald

0.5 

tsk

Kardemumma mald

0.5 

tsk

el. mald ingefära

 

 

Sirap mörk

1.0 

msk

Äggula

2.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Glassmaskin >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1892 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 18%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 198 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 3.0 dl 57%

Standardmjölk (röd) 3.0 dl 10%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%

Kardemumma mald 0.5 tsk 0%

el. mald ingefära 0%

Sirap mörk 1.0 msk 4%

Äggula 2.0 styck 5%

Ägg 1.0 styck 3%

Strösocker 1.0 dl 20%

 

Tillbehör:

Glassmaskin > %

Kock: Tyrol, Sthlm

Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm

Tillagning (1 tim + 4 tim )

  1. Värm grädde, mjölk, kanel, kryddnejlika, kardemumma och sirap i en kastrull. Obs! Får ej koka.

  2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Vispa ner detta i mjölkblandningen. Värm på försiktigt. Vispa tills smeten tjocknat och tills den första kokbubblan syns.

  3. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.

  4. Kör smeten i en glassmaskin 30-45 minuter. Servera direkt eller ställ i frys.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om då och då under infrysningen tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.

Kockens kommentar

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord

JÄMFÖR

Hemlagad vaniljglass

Ljuvlig vaniljglass

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Julig pepparkaksglass