Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1179 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 32%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grönmögelost 125.0 gram 45%
Vitmögelost 125.0 gram 35%
Färdiga pepparkakor > 10.0 st små 20%
Ger 2 stycken/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Mosa pepparkakorna till fint smul t.ex. i en mortel, och lägg ut på en tallrik.
- Blanda ostsorterna till jämn smet. Rulla bollar med händerna. Rulla dem i kakssmulet.
Kockens kommentar
Detta är ett bra recept för överblivna bitar av mögelost. Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse.
JÄMFÖR
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Pepparkaksbollar med mögelost
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef