Pepparkaksbollar med mögelost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparkaksbollar med mögelost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönmögelost

125.0 

gram

Vitmögelost

125.0 

gram

Färdiga pepparkakor >

10.0 

st små

 

Ger 2 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1179 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 32%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönmögelost 125.0 gram 45%

Vitmögelost 125.0 gram 35%

Färdiga pepparkakor > 10.0 st små 20%

 

Ger 2 stycken/portion 

Tillagning

  1. Mosa pepparkakorna till fint smul t.ex. i en mortel, och lägg ut på en tallrik.

  2. Blanda ostsorterna till jämn smet. Rulla bollar med händerna. Rulla dem i kakssmulet.

Kockens kommentar

Detta är ett bra recept för överblivna bitar av mögelost. Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse.

JÄMFÖR

Pepparkaka med mögelost

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Pepparkaksbollar med mögelost