Tarte fine med glöggsirap

Tarte fine med glöggsirap

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Strösocker

2.0 

tsk

Kanel mald

0.5 

tsk

Smör kallt

25.0 

gram

Lättglögg (röd)

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Bakplåtspapper

 

 

Vaniljglass

0.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2070 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 31%

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Strösocker 2.0 tsk 2%

Kanel mald 0.5 tsk 0%

Smör kallt 25.0 gram 9%

Lättglögg (röd) 3.0 dl 12%

 

Tillbehör:

Bakplåtspapper Äts ej

Vaniljglass 0.5 liter 43%

Kock: Markus Aujalay

Uppdragsgivare: Blossa

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ēC.

  2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.

  4. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills fin färg.

  5. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något.

  6. Skär varje smördegslängd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelflarnen.

  7. Servera med vaniljglass.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Tarte fine med glöggsirap