
Tarte fine med glöggsirap
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 31%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Smör kallt 25.0 gram 9%
Lättglögg (röd) 3.0 dl 12%
Tillbehör:
Bakplåtspapper Äts ej
Vaniljglass 0.5 liter 43%
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ēC.
- Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
- Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter tills fin färg.
- Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något.
- Skär varje smördegslängd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelflarnen.
- Servera med vaniljglass.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Tarte fine med glöggsirap
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef