
Ost- och pepparkaksstubbe
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ädelost 140.0 gram 54%
Päron färsk 1.0 styck 7%
Lättglögg (vit) 2.0 dl 18%
Strösocker 2.0 msk 12%
Färdiga pepparkakor > 4.0 styck 10%
Stjälkselleri 10.0 blad 0%
Tillbehör:
Plastfilm Äts ej
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (30 min )
- Ädelosten skall vara rumsvarm. Rulla osten i plastfolie till en rulle, cirka 3 cm tjock.
- Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
- Krossa pepparkakor. Rulla ostrullen i smulorna. Skär rullen i små stubbar.
- Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Ost- och pepparkaksstubbe
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef