Marinerad björnytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad björnytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Björnytterfilé }

800.0 

gram

Schalottenlök

4.0 

styck

Morot stor

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Rött vin

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Marinad:

 

Dragon färsk

3.0 

kvistar

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Morot

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Lagerblad

2.0 

blad

Mjölk

3.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jacobsdal Pinotage

Smakrikt rött vin
Pris: 112 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1433 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 281 gram)

Ingredienser

Visa:

Björnytterfilé } 800.0 gram 73%

Schalottenlök 4.0 styck 5%

Morot stor 1.0 styck 4%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Rött vin 3.0 dl 16%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Marinad:

Dragon färsk 3.0 kvistar Äts ej

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Morot 1.0 styck Äts ej

Stjälkselleri 1.0 stjälk Äts ej

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Mjölk 3.0 dl Äts ej

 

Tillagning (3 tim 30 min + 24 tim )

  1. Marinering dag 1-2: Finhacka dragon. Skala och finhacka lök, vitlök, morot. Skiva selleri tunt.
    Lägg kött och alla marinadingredienser i en plastpåse. Stäng påsen och lägg i en bunke, som ställs i kylskåp 1-2 dygn. Vänd köttet i bunken några gånger.
  2. Dag 2-3 Tillagning: Sätt ugn på 150°C.
  3. Ta ut köttet och torka av det med hushålls­papper. Salta, peppra köttet. Lägg åt sidan. Skala och grovhacka lök och morötter. Skiva selleri.
  4. Smöra en ugnsäker form och lägg ner kött och grönsaker. Tillsätt vin. Täck över med aluminiumfolie och ställ mitt i ugnen i 3 timmar. Se till att det inte kokar torrt, utan tillsätt vin eller vatten vid behov.
  5. Laga under tiden tillbehör.

Kockens kommentar

I den mån man kan hitta björnkött i någon specialistbutik, så är det ett väldigt dyrt kött. Enligt Menyse´s uppfattning är björnkött inte värt priset.

Passar till

Hjorttronvinsås

Pressad kokt potatis

Alternativ: Björnköttbullar

Fler recept inom Exotiskt vilt

Liknande recept som Marinerad björnytterfilé