Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1455 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Abborre urtagen 4.0 styck 42%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Schalottenlök finhackad 5.0 msk 2%
Dill finhackad 4.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Grädde 2.0 dl 49%
Tillbehör:
Potatis 0.8 gram 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis.
- Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet.
Skala och finhacka lök, dill och persilja. - Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja.
Häll på grädde och lägg i abborrarna. - Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
Kockens kommentar
Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Skärvassaabborre i gräddsås
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan