Skärvassaabborre i gräddsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skärvassaabborre i gräddsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborre urtagen

4.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Schalottenlök finhackad

5.0 

msk

Dill finhackad

4.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Whitstable Bay Organic Ale

Ljus lättare ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1455 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 240 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborre urtagen 4.0 styck 42%

Smör normalsaltat 1.0 msk 7%

Schalottenlök finhackad 5.0 msk 2%

Dill finhackad 4.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Grädde 2.0 dl 49%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 gram 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis.

  2. Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet.

    Skala och finhacka lök, dill och persilja.

  3. Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja.
    Häll på grädde och lägg i abborrarna.

  4. Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.

  5. Smaka av såsen med salt och peppar.

Kockens kommentar

Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Skärvassaabborre i gräddsås