Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 396

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 4%
Strösocker 3.0 dl 36%
Kakaopulver osötad 3.0 msk 2%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Vetemjöl 1.5 dl 10%
Smör normalsaltat 100.0 gram 23%
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt det svalna något. Vispa ihop
övriga ingredienser i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret. - Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan på 150 grader mitt i ugnen i ca 25 min. Vispa grädde så länge.
- Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär den sedan i tårtbitar och lägg upp på fat. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss, servera med den vispade grädden till.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Kladdkaka
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan