Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Kakaopulver osötad

3.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Vetemjöl

1.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Florsocker till garnering

 

 

Citronmeliss torkad

 

 

Frukt eller bär

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 396

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 22%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 198 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 4%

Strösocker 3.0 dl 36%

Kakaopulver osötad 3.0 msk 2%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Vetemjöl 1.5 dl 10%

Smör normalsaltat 100.0 gram 23%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 23%

Florsocker till garnering 0%

Citronmeliss torkad 0%

Frukt eller bär 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (35 min )

  1. Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt det svalna något. Vispa ihop
    övriga ingredienser i en bunke.
    Tillsätt det smälta smöret.

  2. Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda kladdkakan på 150 grader mitt i ugnen i ca 25 min. Vispa grädde så länge.

  3. Tag ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Skär den sedan i tårtbitar och lägg upp på fat. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss, servera med den vispade grädden till.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Kladdkaka