Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1439 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inlagd sill 300.0 gram 49%
Sås:
Tomatjuice 2.0 dl 3%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 28%
Ättikssprit 2.0 msk 1%
Strösocker 0.5 dl 13%
Sherry (torr) 2.0 msk 2%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Kryddpeppar hel 6.0 styck 0%
Rödlök 1.0 styck 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 24 tim )
- Skär sillfiléerna i bitar och lägg i en skål.
- Blanda ihop såsen. Rör om tills sockret löser sig och häll såsen över fisken.
Lägg plastfolie över skålen och låt sillen stå och dra in såsen över natten i kylskåp innan den serveras.
Alternativ
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sherrysill
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sellerisill med wasabismak
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan