Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2645 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 kilo 79%
Marinad:
Gul lök 2.0 styck 4%
Vatten 3.0 dl 0%
Ättikssprit 1.0 dl 2%
Strösocker 1.0 dl 14%
Svartpeppar grovmald 1.0 msk 1%
Kryddpeppar krossad 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika 4.0 styck 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 6 tim )
- Skär sillen i bitar.
Skala och hacka lök. - Blanda ingredienserna till lagen.
- Lägg fisken helst i burk eller i bunke.
Häll på lagen, se till att det täcker fisken.
Ställ kallt över natt.
Kockens kommentar
Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Löksill
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sellerisill med wasabismak
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan