Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1073 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 3.0 filéer 35%
Potatis kokt 2.0 styck 13%
Äpple helst rött 1.0 styck 5%
Ättiksgurka konserv 1.0 styck 1%
Gul lök hackad 3.0 msk 1%
Gräddfil 1.5 dl 19%
Rödbetsspad } 2.0 msk %
Rödbetor inlagda 2.0 dl 5%
Tillbehör:
Ägg 3.0 styck 18%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatisen halvfast.
Hårdkoka ägg (10 min). Spola i kallt vatten och låt dem svalna. - Skala äpple och skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.
- Stjälp upp sillsalladen i en skål. Skala äggen och dela dem på mitten. Dekorera med ägghalvor och dill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillsallad
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sellerisill med wasabismak
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan