Jägerte

Jägerte

Klassisk Österikisk alpdryck med rom och te.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Te (bryggt)

20.0 

cl

Mörk rom

4.0 

cl

Farinsocker

3.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Te (bryggt) 20.0 cl

Mörk rom 4.0 cl

Farinsocker 3.0 tsk

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta

Bild saknas
Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Brygg te.

  2. Häll upp i värmetåligt glas och tillsätt socker och rom.

    Servera med en citronklyfta.

Kockens kommentar

Te, till skillnad från kaffe, förekommer sällsynt med alkohol som drink. Jägerte, med ursprung från Österrike, är den enda välkända klassikern.

Detta trots att te "gifter sig väl" med olika spritsorter. Förklaringen kan vara att kaffe i västerlandet dricks ofta efter kvällsmat och te oftare till frukost, eller under dagen. Te är vanligt i österled, t.ex. i Indien men där förtär man sällan alkohol.

ALTERNATIV

Glühwein

Negus

Honeymint tea

Rise & Fall

Fler drinkrecept inom Varma drinkar

Liknande recept som Jägerte