
Bellini
Uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani.
Tillagning
- Kyl ett champagneglas med is.
Mosa persika. Häll bort isen. - Häll persikopurén i glaset.
Tillsätt en droppe grenadin. - Fyll på med Prosecco.
Kockens kommentar
Bellini uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani. Originalet blandades med persikopuré och Prosecco (italienskt mousserande vin). Drinkens skapare tyckte att drinkens unika färg påminde om solnedgången i en målning av den venitianska 1400-talskostnären Giovanni Bellini. Därav namnet.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar, bål
Liknande recept som Bellini
-
Kir Royal
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas.
-
Mimosa
I England heter denna drink Buck´s Fizz.
-
Bellini
Uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani.
-
Bål limegubbe
Svalkande bål i sommarvärmen.
-
Bål sjöbris
Busenkel drink som passar utmärkt som välkomstbål.
-
Cosmopolitan bål
En juicigare cosmopolitan
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Champagne Cocktail
En klassiker känd redan av Mark Twain.
-
Tinto de verano
Spanjorernas egen expressvariant av sangria.
-
Dagens Rosé
Rosévin med sprite och en limeskiva.