Bellini

Bellini

Uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Persikopuré

2.0 

tsk

Grenadin

1.0 

droppe

Prosecco }

15.0 

cl

Iskuber

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Persikopuré 2.0 tsk

Grenadin 1.0 droppe

Prosecco } 15.0 cl

Iskuber

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Kyl ett champagneglas med is.
    Mosa persika. Häll bort isen.

  2. Häll persikopurén i glaset.
    Tillsätt en droppe grenadin.

  3. Fyll på med Prosecco.

Kockens kommentar

Bellini uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani. Originalet blandades med persiko­puré och Prosecco (italienskt mousserande vin). Drinkens skapare tyckte att drinkens unika färg påminde om solnedgången i en målning av den venitianska 1400-talskostnären Giovanni Bellini. Därav namnet.

ALTERNATIV

My Maj Bellini

Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar, bål

Liknande recept som Bellini