
Mimosa
I England heter denna drink Buck´s Fizz.
Tillagning
- Kyl champagneglas med is.
Häll bort isen. - Häll apelsinjuice i glaset.
Fyll på med kall champagne eller mousserande vin.
Kockens kommentar
Buck´s Fizz serverades första gången 1921 av bartendern Mc Garry på Buck´s Club i London. Drinken serveras ofta som brunchdrink.
Mimosa är en fransk variant skapad på Ritz Hotel i Paris ca 1925. Ibland tillsätts en tesked Grand Marnier, varvid man får en Grand Mimosa. Byter man ut apesinjuicen mot tranbärsjuice kallas den Hibiscus eller Pointsetta och med grapefruktjuice blir det en Lilosa.
Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar, bål
Liknande recept som Mimosa
-
Kir Royal
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas.
-
Mimosa
I England heter denna drink Buck´s Fizz.
-
Bellini
Uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani.
-
Bål limegubbe
Svalkande bål i sommarvärmen.
-
Bål sjöbris
Busenkel drink som passar utmärkt som välkomstbål.
-
Cosmopolitan bål
En juicigare cosmopolitan
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Champagne Cocktail
En klassiker känd redan av Mark Twain.
-
Tinto de verano
Spanjorernas egen expressvariant av sangria.
-
Dagens Rosé
Rosévin med sprite och en limeskiva.