
After Ski Shock
Kreativ nyskapelse av Katharina på The Cat Bar. En drink avsedd att njuta av, efter en arbetsam dag i skidbacken.
Ingredienser
Guldrom 4.0 cl
Kakaopulver osötad 1.0 msk
Mjölk 1.5 dl
Tillbehör:
Mashmallows? 1.0 styck
![]()
Skapat av
Cat Bar
Tillagning
- Värm upp mjölk, kakaopulver och rom i en kastrull. Vispa lite så att det blir skummigt.
- Lättvispa grädde.
- Häll chokladdrycken i ett värmetåligt glas.
- Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätskekanten, så att den flyter ovanpå.
- Pudra lite kakaopulver över grädden och toppa eventuellt med en mashmallow.
Kockens kommentar
Denna drink har skapats av Katharina på The Cat Bar. Det är deras månadsdrink för februari 2006.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Kaffe- & tedrinkar
Liknande recept som After Ski Shock
-
Jägerte
Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.
-
Indian Masala Chai (alkoholfri)
Indisk chaite med mjöl. En kryddig smakupplevelse.
-
Kaffeklapp
Kaffe som luktar och smakar jul.
-
Pepparkakslatte
Ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor ger julsmak. Denna latte får julkänsla med Gingerbread syrup, en smaksättare till drinkar.
-
After Ski Shock
Kreativ nyskapelse av Katharina på The Cat Bar. En drink avsedd att njuta av, efter en arbetsam dag i skidbacken.
-
Kaffe Karlsson
Ytterligare en variant av Irish Coffee, där whiskeyn har ersatts av likörerna Baileys och Cointreau.
-
Christmas nuts (alkoholfri)
Kaffe får extra "piff" om den får lätt nötsmak t.ex. av amaretto (mandelsmak). Passar väl tillsammans med chokladöverdragna nötter.