After Ski Shock

After Ski Shock

Kreativ nyskapelse av Katharina på The Cat Bar. En drink avsedd att njuta av, efter en arbetsam dag i skidbacken.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Guldrom

4.0 

cl

eller

 

 

Mörk rom

 

 

Kakaopulver osötad

1.0 

msk

Mjölk

1.5 

dl

Vispgrädde

 

 

 

Tillbehör:

 

Mashmallows?

1.0 

styck

Värmetåligt glas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Värm upp mjölk, kakaopulver och rom i en kastrull. Vispa lite så att det blir skummigt.

  2. Lättvispa grädde.

  3. Häll chokladdrycken i ett värmetåligt glas.

  4. Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätske­kanten, så att den flyter ovanpå.

  5. Pudra lite kakaopulver över grädden och toppa eventuellt med en mashmallow.

Kockens kommentar

Denna drink har skapats av Katharina på The Cat Bar. Det är deras månadsdrink för februari 2006.

ALTERNATIV

Irish Coffee

Fler drinkrecept inom Kaffe- & tedrinkar

Liknande recept som After Ski Shock

  • Recept på Jägerte

    Jägerte

    Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.

  • Recept på Indian Masala Chai (alkoholfri)

    Indian Masala Chai (alkoholfri)

    Indisk chaite med mjöl. En kryddig smakupplevelse.

  • Recept på Kaffeklapp

    Kaffeklapp

    Kaffe som luktar och smakar jul.

  • Recept på Pepparkakslatte

    Pepparkakslatte

    Ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor ger julsmak. Denna latte får julkänsla med Gingerbread syrup, en smaksättare till drinkar.

  • Recept på After Ski Shock

    After Ski Shock

    Kreativ nyskapelse av Katharina på The Cat Bar. En drink avsedd att njuta av, efter en arbetsam dag i skidbacken.

  • Recept på Kaffe Karlsson

    Kaffe Karlsson

    Ytterligare en variant av Irish Coffee, där whiskeyn har ersatts av likörerna Baileys och Cointreau.

  • Recept på Christmas nuts (alkoholfri)

    Christmas nuts (alkoholfri)

    Kaffe får extra "piff" om den får lätt nötsmak t.ex. av amaretto (mandelsmak). Passar väl tillsammans med chokladöverdragna nötter.