
Jägerte
Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.
Ingredienser
Te (bryggt) 20.0 cl
Mörk rom 4.0 cl
Råsocker 3.0 tsk
Tillbehör:
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Brygg te.
- Häll upp i värmetåligt glas och tillsätt socker och rom.
Servera med en citronklyfta till eller i.
Kockens kommentar
Te, till skillnad från kaffe, förekommer sällsynt med alkohol som drink. Jägerte, med ursprung från Österrike, är den enda välkända klassikern.
Detta trots att te "gifter sig väl" med olika spritsorter. Förklaringen kan vara att kaffe i västerlandet dricks ofta efter kvällsmat och te oftare till frukost, eller under dagen. Te är vanligt i österled, t.ex. i Indien men där förtär man sällan alkohol.
Fler drinkrecept inom Kaffe- & tedrinkar
Liknande recept som Jägerte
-
Jägerte
Den klassiska Österikiska alpdrycken. För många ett skidortsminne, kanske med den 80% starka Stroh rom.
-
Indian Masala Chai (alkoholfri)
Indisk chaite med mjöl. En kryddig smakupplevelse.
-
Kaffeklapp
Kaffe som luktar och smakar jul.
-
Pepparkakslatte
Ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor ger julsmak. Denna latte får julkänsla med Gingerbread syrup, en smaksättare till drinkar.
-
After Ski Shock
Kreativ nyskapelse av Katharina på The Cat Bar. En drink avsedd att njuta av, efter en arbetsam dag i skidbacken.
-
Kaffe Karlsson
Ytterligare en variant av Irish Coffee, där whiskeyn har ersatts av likörerna Baileys och Cointreau.
-
Christmas nuts (alkoholfri)
Kaffe får extra "piff" om den får lätt nötsmak t.ex. av amaretto (mandelsmak). Passar väl tillsammans med chokladöverdragna nötter.