Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pärlhöna utan skinn 1.0 styck 36%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Gröna ärter frysta 300.0 gram 8%
Potatis 1.2 kilo 33%
Mjölk 3.0 dl 7%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Muskot riven 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 190°C.
- Torka av fågeln och smöra skinnet med ett tunt lager rumsvarmt smör. Salta och peppra.
- Lägg hönan i en ugnsfast form. Sätt i ugn ca 45 minuter till innertemperatur 72°C. Ös fågeln med skyn minst 2 gånger.
- Skala potatis och koka den mjuk. Häll av vattnet, sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör, riven muskot och salt.
- Ta ut fågeln och låt den vila i 10-15 minuter.
- Värm ärter i kokande vatten någon minut.
Kockens kommentar
Pärlhöns är hönsfåglar som lever i Afrika och på Arabiska halvön. De är cirka halvmetern höga med lång hals och långa halsfjädrar. Fjäderdräkten är vackert färgad mörkt gråblå, med vita och ljusblå prickar.
Alternativ
Fler recept inom Pärlhöna
Liknande recept som Pärlhöna med mospotatis
-
Pärlhöna med mospotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan