Pärlhöna med mospotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pärlhöna med mospotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Pärlhöna utan skinn

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gröna ärter frysta

300.0 

gram

Potatis

1.2 

kilo

Mjölk

3.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Muskot riven

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2460 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 372 gram)

Ingredienser

Visa:

Pärlhöna utan skinn 1.0 styck 36%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Gröna ärter frysta 300.0 gram 8%

Potatis 1.2 kilo 33%

Mjölk 3.0 dl 7%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Muskot riven 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Torka av fågeln och smöra skinnet med ett tunt lager rumsvarmt smör. Salta och peppra.
  3. Lägg hönan i en ugnsfast form. Sätt i ugn ca 45 minuter till innertemperatur 72°C. Ös fågeln med skyn minst 2 gånger.
  4. Skala potatis och koka den mjuk. Häll av vattnet, sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör, riven muskot och salt.
  5. Ta ut fågeln och låt den vila i 10-15 minuter.
  6. Värm ärter i kokande vatten någon minut.

Kockens kommentar

Pärlhöns är hönsfåglar som lever i Afrika och på Arabiska halvön. De är cirka halvmetern höga med lång hals och långa halsfjädrar. Fjäderdräkten är vackert färgad mörkt gråblå, med vita och ljusblå prickar. 

Alternativ

Hasselbackspotatis

Krispig thaisallad

Papayasalsa

Fler recept inom Pärlhöna

Liknande recept som Pärlhöna med mospotatis