Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pärlhönslår med skinn

4.0 

styck

el. kycklinglårfilé

 

 

Äggula

4.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Pistaschnötskärnor

50.0 

gram

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kompott:

 

Hjortron färska

250.0 

gram

Äpple rött, syrligt

2.0 

styck

Ingefära färsk

2.0 

cm

Stjärnanis

3.0 

styck

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2701 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Pärlhönslår med skinn 4.0 styck 22%

el. kycklinglårfilé 0%

Äggula 4.0 styck 8%

Grädde 1.0 dl 13%

Pistaschnötskärnor 50.0 gram 11%

Olivolja till stekning 1.0 msk 4%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kompott:

Hjortron färska 250.0 gram 5%

Äpple rött, syrligt 2.0 styck 4%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Stjärnanis 3.0 styck 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 32%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 75°C.
  2. Ta bort benen på kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka nötterna och lägg på tallrik.
  3. Lägg kött och äggulor i en matberedare. Mixa en kort stund. Slå på grädde. Salta och peppra. Mixa kort stund igen. Mixar man för länge blir smeten trådig.Gör portionsburgare av smeten. Vänd dem i nöthacket.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna några sekunder på var sida. Fetta in en ugnsform. Lägg över biffarna och sätt in i ugnen i 30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära. Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Salta.

Kockens kommentar

I brist på pärlhöna kan man ta kycklinglår.

Fler recept inom Pärlhöna

Liknande recept som Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott