Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pärlhönsbröst med skinn

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Timjan torkad

2.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sås:

 

Whisky

1.5 

msk

Grädde

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Steksky

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vit sparris färsk

16.0 

styck

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 662 gram)

Ingredienser

Visa:

Pärlhönsbröst med skinn 4.0 styck 29%

Smör normalsaltat 4.0 msk 11%

Timjan torkad 2.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Sås:

Whisky 1.5 msk 1%

Grädde 2.0 dl 21%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%

Steksky 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Vit sparris färsk 16.0 styck 9%

Långkornigt ris 3.0 dl 26%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala sparrisen med potatisskalare. Allt yttre hårt skal skall bort. Skala inte knoppen. Lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och låt småkoka i 15-30 minuter beroende på tjocklek. Koka tjocka längre än smala.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek hönsbrösten hastigt på var sida, så att de får lite färg. Krydda.
  5. Lägg över köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 10 minuter. Tag ut köttet och låt det vila en stund. Stekskyn sparas till såsen.
  6. Sås: Koka upp whiskey, grädde, fond, steksky och kryddor och låt sedan sjuda i några minuter på låg värme. Tillsätt majsmjöl om en tjockare sås önskas.

Kockens kommentar

Försök att få jämntjocka sparrisar. Sparrisen skall vara lätt böjlig, men fortfarande fast (al dente) när kokt. Stick en gaffel i bakänden och håll sparrisen vinkelrätt ut från gaffeln. Den skall då böja sig lätt nedåt. Faller den rakt ner är den överkokt.

Fler recept inom Pärlhöna

Liknande recept som Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås