Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pärlhönsbröst med skinn 4.0 styck 29%
Smör normalsaltat 4.0 msk 11%
Timjan torkad 2.0 tsk 0%
Sås:
Whisky 1.5 msk 1%
Grädde 2.0 dl 21%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%
Steksky 0%
Tillbehör:
Vit sparris färsk 16.0 styck 9%
Långkornigt ris 3.0 dl 26%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala sparrisen med potatisskalare. Allt yttre hårt skal skall bort. Skala inte knoppen. Lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och låt småkoka i 15-30 minuter beroende på tjocklek. Koka tjocka längre än smala.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek hönsbrösten hastigt på var sida, så att de får lite färg. Krydda.
- Lägg över köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 10 minuter. Tag ut köttet och låt det vila en stund. Stekskyn sparas till såsen.
- Sås: Koka upp whiskey, grädde, fond, steksky och kryddor och låt sedan sjuda i några minuter på låg värme. Tillsätt majsmjöl om en tjockare sås önskas.
Kockens kommentar
Försök att få jämntjocka sparrisar. Sparrisen skall vara lätt böjlig, men fortfarande fast (al dente) när kokt. Stick en gaffel i bakänden och håll sparrisen vinkelrätt ut från gaffeln. Den skall då böja sig lätt nedåt. Faller den rakt ner är den överkokt.
Fler recept inom Pärlhöna
Liknande recept som Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås
-
Pärlhöna med mospotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan