Mango Ardiente
Denna eldiga, temperamentsfulla (ardiente) mangosmakande drink har komponerats av Mikael Landstedt på Stockholm BarAkademi.
Ingredienser
Calvados 4.0 cl
Mangolikör 2.0 cl
Mangopuré 2.0 cl
Chilipasta röd } 2.0 cl
Citronjuice 4.0 cl
Sockerlag 50/50 2.0 cl
Tillbehör:
Mango 1.0 klyfta
Myntablad 1.0 kvist
Skapat av
Sthlm BarAkademi
Tillagning
- Skaka alla ingredienserna med is och häll upp i glas.
- Garnera med mangoklyfta och myntakvist.
Stick ner ett par sugrör.
Fler drinkrecept inom Fizz & collins
Liknande recept som Mango Ardiente
-
Fizz grundrecept
En fizz är detsamma som en sour, som fyllts på med sodavatten. Skaka bassprit, citronjuice och sockerlag med is. Häll upp i fizzglas (halvlångt glas). Fyll upp med sodavatten. Garnera med citronskiva. Val av bassprit avgör namn.
-
Collins grundrecept
Collins är en fizz, fast med ännu mer sodavatten. Skaka bassprit, citronjuice och sockerlag med is. Häll upp i ett collinsglas (hellångt glas). Fyll upp med sodavatten, eller annan kolsyrad dryck. Garnera med citronskiva. Val av bassprit avgör namn.
-
Tom Collins & John Collins
Tom Collins är en gin collin, som namngivits efter ginsorten Old Tom. John Collins tillreds på genever (buden på innehåll är många) i stället för på gin.
-
Gin Fizz
Klassikern bland fizzar är den sötsura Gin Fizz. I vissa länder brukar man servera fizz och collins i lika stora glas. Skillnaden är då att fizzen skakas, medan man bygger en collins.
-
Vodka Collins
En Collins med vodka som bassprit, blir helt logiskt en Vodka Collins. Blanda på sedvanligt sätt. Få drinkar är väl så läskande som en Collins.
-
Vodka fizz
Byt ut ginnet i en Gin fizz mot vodka, så får Du en Vodka fizz. Blanda på samma sätt.
PS: Skaka aldrig med kolsyrad vätska i en shakern. Omgivningen brukar inte uppskatta att bli nerstänkt. -
Whiskey Collins
Byt ut ginnet i Tom Collins mot whiskey, så blir det en Whiskey Collins. Blanda i övrigt på samma sätt. Smaken varierar beroende på whiskysort.
-
Whisky fizz
Byt ut ginnet i en Gin fizz mot whiskey och det blir en Whiskey fizz. Klassikern serveras med bourbon whiskey, men annan whisky går bra . Blanda på samma sätt.
-
Flippa Fizz
Denna "förlängda" passionerade sour, dvs fizz, har skapats av bartendern Miguel Persson på Clarion Hotel i Stockholm. Njut av passionsfruktens bittersöta smak.
-
Mango Ardiente
Denna eldiga, temperamentsfulla (ardiente) mangosmakande drink har komponerats av Mikael Landstedt på Stockholm BarAkademi.