Mickeytini
En smarrig after-dinner-drink komponerad av Niklas i baren på Brasserie Godot, Stockholm.
Ingredienser
Mörk rom (Cpt Morgan) 2.0 cl
Punsch 2.0 cl
Baileys Irish Cream 0.5 cl
Kakaolikör (mörk) 0.5 cl
Espresso/starkt kaffe 3.0 cl
Strösocker 2.0 tsk
Kaffegrädde 4.0 cl
Tillbehör:
Kaffebönor 3.0 styck
Skapat av
Niklas, Godot
Tillagning
- Brygg en liten kopp espresso (starkt kaffe) och låt det svalna, bli kallt.
- Kyl cocktailglas med is.
- Häll alla ingredienserna och is i en shaker.
Skaka. - Häll bort isen ur glaset och sila upp drinken. Garnera med några kaffebönor.
Kockens kommentar
Drinken komponerad av Niklas Ståhlström på Brasserie Godot i Stockholm och namngiven efter en kamrat kallad Mickey, som drack mycket espresso.
Fler drinkrecept inom Ägg- & gräddcocktails
Liknande recept som Mickeytini
-
Mickeytini
En smarrig after-dinner-drink komponerad av Niklas i baren på Brasserie Godot, Stockholm.
-
Cat Nap
Man lär spinna som en katt av denna gräddrink.
-
Brandy Alexander
Brandy Alexander är å ena sidan en porrstjärna, å andra sidan en glassvariant, men å 3:dje sidan, som här, en klassisk cocktail tillredd på Brasserie Godot.
-
Golden Cadillac
Give me a drink that matches my brand new golden Cadillac! I baren på Poor Red´s fanns bara en dryck som var guldfärgad och det var Galliano.
-
Grasshopper (Gräshoppa)
Gräshoppor är ofta stora skadegörare. Gäller det även för denna söta gräddrink?
-
Easter Kiss
En ägglikörsdrink passande till påsk. -
Hemmagjord ägglikör
En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens i drinkar. -
Strawberry Kiss
Denna jordgubbskyss svarar Jakob Kronér i baren på Gondolen, Stockholm för. Han är dock inte ensam leverantör (57000 på Internet), men kanske en av de smarrigaste kyssarna?
-
Eternal Snow of Mount Fuji
Den eviga snön på Japans högsta berg symboliseras av lättvispad grädde i denna drink uppbyggd på Stockholm BarAkademi.
-
Easter Vanilla
En påskvärmare.