Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1304 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 2.5 dl 40%
Salt 0.5 tsk 0%
Standardmjölk (röd) 6.0 dl 28%
Ägg 3.0 styck 14%
Smör el. margarin 2.0 msk 16%
Fyllningsförslag:
Svamp 0%
Morot 0%
Spenat färsk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna stå en halvtimme.
- Sätt ugnen till 250°C.
- Förbered och finhacka fyllning.
- Smält fett i plättlagg och vispa ner i smeten. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannhålen. Vänd plättarna när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.
- Lägg plättarna på en ungsplåt. Lägg på lite fyllning på varje plätt. Gratinera i ugnens övre del 10-15 minuter.
- Serveras varma eller kalla som plockmat.
Kockens kommentar
En snabb variant är att tillsätta ingredienserna när man gräddar plättarna.
Fler recept inom Pannkakor, plättar
Liknande recept som Fyllda plättar (plockmat)
-
Pannkakor, plättar, grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnspannkaka, grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med lingon
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad pumpapannkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krabbelurer, pannkakor med bakpulver
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pestoplättar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frukostpannkaka med keso
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan