Fyllda plättar (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fyllda plättar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Satser ā 20 st: 3

Vetemjöl

2.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Standardmjölk (röd)

6.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Fyllningsförslag:

 

Skinkstek färsk

 

 

Laxfilé färsk

 

 

Skaldjur t.ex. musslor

 

 

Svamp

 

 

Morot

 

 

Spenat färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1304 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 277 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.5 dl 40%

Salt 0.5 tsk 0%

Standardmjölk (röd) 6.0 dl 28%

Ägg 3.0 styck 14%

Smör el. margarin 2.0 msk 16%

 

Fyllningsförslag:

Skinkstek färsk 0%

Laxfilé färsk 0%

Skaldjur t.ex. musslor 0%

Svamp 0%

Morot 0%

Spenat färsk 0%

Tillagning (50 min )

  1. Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna stå en halvtimme.
  2. Sätt ugnen till 250°C.
  3. Förbered och finhacka fyllning.
  4. Smält fett i plättlagg och vispa ner i smeten. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannhålen. Vänd plättarna när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.
  5. Lägg plättarna på en ungsplåt. Lägg på lite fyllning på varje plätt. Gratinera i ugnens övre del 10-15 minuter.
  6. Serveras varma eller kalla som plockmat.

Kockens kommentar

En snabb variant är att tillsätta ingredienserna när man gräddar plättarna.

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Fyllda plättar (plockmat)