16 recept med Övriga klassiska kötträtter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa
En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
85 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Hjortgryta, rådjursgryta
Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smak...
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
87 Kcal / 100g
540 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Klassisk kokt tunga med mos
Menyse har använt färsk tunga i detta recept. Rimmad (saltad) tunga går också b...
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
94 Kcal / 100g
304 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Älggryta
Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets...
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
107 Kcal / 100g
549 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Älgstek i ugn
Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...
Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
110 Kcal / 100g
630 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Levergryta med fläsk
Lever får den inte stekas för hårt för då blir konsistensen torr och gummia...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
121 Kcal / 100g
491 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
806 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Renstek
Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
805 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Kycklingleversauté
Starkvinet kan utelämnas. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sautén passar även bra...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
129 Kcal / 100g
722 Kcal / portion
GBR (GI) 18 / portion
-
Bräserad älgstek på klassiskt vis
Bästa köttval är från älgkalv som är mört och saftigt, därnäst älgko. Kött ...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x1
134 Kcal / 100g
711 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion