16 recept med Övriga klassiska kötträtter

  • Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa

    Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa

    En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...

    Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    85 Kcal / 100g

    548 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Hjortgryta, rådjursgryta

    Hjortgryta, rådjursgryta

    Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smak...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:

    87 Kcal / 100g

    540 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Klassisk kokt tunga med mos

    Klassisk kokt tunga med mos

    Menyse har använt färsk tunga i detta recept. Rimmad (saltad) tunga går också b...

    Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    94 Kcal / 100g

    304 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Älggryta

    Älggryta

    Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:

    107 Kcal / 100g

    549 Kcal / portion

    GBR (GI) 10 / portion

  • Älgstek i ugn

    Älgstek i ugn

    Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...

    Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    110 Kcal / 100g

    630 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Levergryta med fläsk

    Levergryta med fläsk

    Lever får den inte stekas för hårt för då blir konsistensen torr och gummia...

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    121 Kcal / 100g

    491 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Hjort- eller rådjursstek

    Hjort- eller rådjursstek

    Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    125 Kcal / 100g

    806 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Renstek

    Renstek

    Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.

    Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    125 Kcal / 100g

    805 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Kycklingleversauté

    Kycklingleversauté

    Starkvinet kan utelämnas. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sautén passar även bra...

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    129 Kcal / 100g

    722 Kcal / portion

    GBR (GI) 18 / portion

  • Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bästa köttval är från älgkalv som är mört och saftigt, därnäst älgko. Kött ...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x1

    134 Kcal / 100g

    711 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem