
Levergryta med fläsk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Hacka persilja. Tärna fläsket. Putsa bort hinnor på levern. Skölj den och torka av med hushållspapper. Skär levern i mindre bitar, salta och peppra lätt.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Fräs löken mjuk och glansig i panna på medelvärme i cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
- Stek fläsket i het panna ett par minuter. Lägg åt sidan på hushållspapper.
- Bryn levern hastigt i het panna. Rör om. Lägg tillbaka den stekta löken och fläsket.
- Rör ut mjöl med vatten i en kopp och tillsätt detta i pannan. Tillsätt också fond, tomatpuré. Koka upp och låt sedan småputtra på svag värme i cirka 10 minuter.
- Lägg upp och garnera med persilja.