Levergryta med fläsk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lever >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Levergryta med fläsk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1963 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 405 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lever > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Hacka persilja. Tärna fläsket. Putsa bort hinnor på levern. Skölj den och torka av med hushållspapper. Skär levern i mindre bitar, salta och peppra lätt.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i panna på medelvärme i cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
  4. Stek fläsket i het panna ett par minuter. Lägg åt sidan på hushållspapper.
  5. Bryn levern hastigt i het panna. Rör om. Lägg tillbaka den stekta löken och fläsket.
  6. Rör ut mjöl med vatten i en kopp och tillsätt detta i pannan. Tillsätt också fond, tomatpuré. Koka upp och låt sedan småputtra på svag värme i cirka 10 minuter.
  7. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Lever får den inte stekas för hårt för då blir konsistensen torr och gummiartad. Köttet skall vara precis genomstekt men inte mer, helst med en svagt rosa kärna. Låt inte leverskivorna trängas i pannan, använd hellre två pannor. Läs mer > Så lagas lever.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem