18 recept med Klassiska fläsk- och korvrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Skinka brukar användas flera dagar i rad, till exempel i juletid. Får den då ...
Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock:
157 Kcal / 100g
212 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egen...
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock:
115 Kcal / 100g
414 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
114 Kcal / 100g
558 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Stångkorv special
Det går lika bra att steka kokt restpotatis, som dock steks kortare tid på li...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
140 Kcal / 100g
580 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion
-
Pressylta
I stället för fläsklägg kan man ta kalvlägg och i så fall byta ut kalvköttet ...
Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:
332 Kcal / 100g
597 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos
Fläskkorv/julkorv används gärna som tillbehör i "dopp i grytan". Lämp...
Tid: 55 min , Svarighet: Lätt, Kock:
147 Kcal / 100g
598 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Både färska och rimmade grisfötter kan användas. Rimmade saltas inte. De kan ...
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x2
132 Kcal / 100g
625 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Bruna bönor med fläsk
Bruna bönor äts numera främst i Sverige, där de blev populära på 1800-talet. ...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
131 Kcal / 100g
627 Kcal / portion
GBR (GI) 23 / portion
-
Bräckt falukorv med bönor
Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
665 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
106 Kcal / 100g
725 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion