30 recept med Mörka såser, skysåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Jus lié, avredd sky
I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Konce...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
18 Kcal / 100g
19 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smak...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
31 Kcal / 100g
41 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Vetemjöl kan ge mjölsmak åt såsen om den inte sjudes lång stund. Används matl...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
49 Kcal / 100g
52 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel söt vindruvssås
Saknas sky kan detta ersättas med vatten+fond.
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
56 Kcal / 100g
132 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Smakstark björnbärssalsa, björnbärssås
Passar som dippsås eller som tillbehör till smakrik mat av nöt eller vilt och...
Tid: 1 tim , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
59 Kcal / 100g
55 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Enkel brun viltsås
Finns viltbuljong, använd detta i stället för vatten och fond. Finns steksky ...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
64 Kcal / 100g
72 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel svart vinbärssås
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
65 Kcal / 100g
66 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Cocktailsås, amerikansk skaldjurssås
En kryddstark sås passande till kött och skaldjur, eller som dipsås.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
71 Kcal / 100g
84 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel löksås, klassisk bondsås
Löksås är klassisk till stekt salt sill och stekt fläsk, men passar även till k...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
84 Kcal / 100g
123 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Sauce ragoût (ragusås) är i princip samma sås som Sauce brune, men har mer ...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
88 Kcal / 100g
94 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)