
Enkel söt vindruvssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 132

GBR (GI) / port: 3
Recept: 395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om stekskysås > Äts ej
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skålla vindruvor (doppas i hett vatten). Dra av skalen.
- Sila ner sky (från stek e.d.) i kastrull. Tillsätt vatten och vispa ner mjöl. Låt småkoka i 5 minuter.
- Späd med vatten om för tjock. Smaka av med gelé, salt och peppar. Tillsätt vindruvor.
Kockens kommentar
Saknas sky kan detta ersättas med vatten+fond.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)