Enkel söt vindruvssås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 56
            Kcal / portion: 132
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om stekskysås > Äts ej
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skålla vindruvor (doppas i hett vatten). Dra av skalen.
 - Sila ner sky (från stek e.d.) i kastrull. Tillsätt vatten och vispa ner mjöl. Låt småkoka i 5 minuter. 
 - Späd med vatten om för tjock. Smaka av med gelé, salt och peppar. Tillsätt vindruvor.
 
Kockens kommentar
Saknas sky kan detta ersättas med vatten+fond.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)