Bräserad duva eller ripa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så möras vildfågel >

 

 

Så ansas fågel >

 

 

Så tillagas skogsfågel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad duva eller ripa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 1225

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 597 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så möras vildfågel > Äts ej

Så ansas fågel > %

Så tillagas skogsfågel > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Duvan skall vara mörad (läs mer > Så möras vildfågel), ansad och urtagen (läs mer > Så ansas fågel). Butiksköpt är klar att tillredas.
  2. Salta och peppra fågeln invändigt och utvändigt. Lägg späck eller bacon ovanpå. Bind ihop benen med snöre.
  3. Skålla vindruvor (doppa i hett vatten kort stund). Skala och ta helst bort kärnorna.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Pressa eller mosa. Tillsätt lite mjölk och smör.
  5. Hetta upp matfett i gryta och bryn fågeln runt om till lätt bränd yta. Häll på lite vatten som täcker botten. Tillsätt krossade enbär och katrinplommon.
  6. Efterstek under lock på medellåg värme i 15-20 minuter. Tillsätt lite vatten vid behov. Ta ur och låt fågeln vila en stund. 
  7. Sås: Sila och mät upp steksky. Vispa ner vatten och grädde. Låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt druvorna. Smaka av med fond, salt och peppar. Tillsätt lite stärkelsemjöl för tjockare sås och låt småkoka 3 minuter.

Kockens kommentar

Vildfågel är goda som unga. Gamla fåglar är magra och kan vara sega. Dessa kan användas till soppor, raguer och frikasséer (läs mer > Så tillagas skogsfågel. Som alternativ till vindruvor kan man tillsätta lite vinbärsgelé i såsen. Läs mer om duvor, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Stekt svamp

Ugnslagad hel duva

Pannstekt druvbröst

Körsbärssås till kött eller dessert

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem