Enkel svart vinbärssås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 65
            Kcal / portion: 66
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mörka såser > Äts ej
Om vinsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka lök och morot. Hacka selleri.
 - Fräs lök, morot och selleri i matfett några minuter tills löken är glansig (ej bränd). 
 - Tillsätt vatten+fond och rödvin. Reducera (koka ner) till halv volym. Sila såsen. Värm på.
 - Vispa ner lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt koka i 3 minuter. 
 - Ta av kastrullen från plattan. Smaka gärna av med (silad) steksky. Red med (vispa ner) en smörklick. Tillsätt vinbär.
 
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)