Enkel svart vinbärssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om mörka såser >

 

 

Om vinsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel svart vinbärssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 0

Recept: 330 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 101 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mörka såser > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka lök och morot. Hacka selleri.
  2. Fräs lök, morot och selleri i matfett några minuter tills löken är glansig (ej bränd).
  3. Tillsätt vatten+fond och rödvin. Reducera (koka ner) till halv volym. Sila såsen. Värm på.
  4. Vispa ner lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt koka i 3 minuter.
  5. Ta av kastrullen från plattan. Smaka gärna av med (silad) steksky. Red med (vispa ner) en smörklick. Tillsätt vinbär.

Passar till

Tjäder med hasselbackspotatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem