Enkel löksås, klassisk bondsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel löksås, klassisk bondsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 1

Recept: 616 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 147 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Hacka eller stimla lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på låg värme i cirka 7 minuter.
  2. Vispa ner mjölk och fond. Tillsätt mjölk i omgångar under vispning. Låt såsen småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om frekvent, såsen bräns lätt vid.
  3. Smaka av med salt och peppar. Var sparsam med salt om såsen serveras till salt sill eller stekt fläsk.
  4. Är såsen för tunn, vispa ner lite matlagningsmjöl och låt småkoka 3 minuter.

Kockens kommentar

Löksås är klassisk till stekt salt sill och stekt fläsk, men passar även till korv.

Passar till

Stekt salt sill

Stekt fläsk

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem