Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis, en svensk klassiker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis, en svensk klassiker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 16%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 451 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Leif Mannerström

Tillagning (40 min )

Se film, klicka på "Werners" under bilden.

  1. Rengör potatis och koka dem med skal ("skinnpotatis"), eller skala dem. Koka.
  2. Löksås: Skala och skiva löken i halvmånar. Fräs löken mjuk och lätt brynt i cirka 5 minuter.
  3. Strö över lite mjöl och rör om. Tillsätt mjölk, grädde och lite soja som ger lite färg och smak. Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter tills lagom tjocklek. Späd med mjölk om den blir för tjock.
  4. Stek fläsket på hög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått önskad färg och knaprighet.
  5. Servera som på bilden. Leif har kantskurit potatisen och doppat ena sidan i lite kryddgrönt.

Kockens kommentar

Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis är klassisk svensk husmanskost, en av de populäraste rätterna förr i tiden. Med "skinnpotatis" avses kokt potatis som serveras med skal. Råriven morot passar som tillbehör.

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem