194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Både färska och rimmade grisfötter kan användas. Rimmade saltas inte. De kan ...
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x2
132 Kcal / 100g
625 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Är köttet hemrimmat i lake bör det ligga i rikligt med vatten 2-3 timmar inna...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
141 Kcal / 100g
728 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Moule marinière - sjömanshustruns musslor
Musslor som får koka för länge blir sega. Rätten fungerar utmärkt även som förr...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
133 Kcal / 100g
692 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Klassisk köttfärslimpa
Klassisk fin köttfärs består av mald nötfärs med inblandning av kalvkött oc...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
143 Kcal / 100g
893 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Blodpudding kokt i mjölk
För den som tycker att stekt blodpudding är lite för stark i smaken passar ko...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
299 Kcal / 100g
1122 Kcal / portion
GBR (GI) 16 / portion
-
Lök- och potatissoppa
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock: Primus
39 Kcal / 100g
314 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Råraka med fläsk och lingon
Råraka kan även tillagas av bakpotatis eller sötpotatis. Vinterpotatis ger bä...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
309 Kcal / 100g
1124 Kcal / portion
GBR (GI) 15 / portion
-
Gravad laxfisk
Gravad lax äts med fördel med kokt potatis och gravlaxsås. Eller varför inte ...
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
260 Kcal / 100g
761 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Gubbröra
Detta är en av många varianter av gubbröra. Basen är hårdkokta ägg, s...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
206 Kcal / 100g
247 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
122 Kcal / 100g
182 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion