
Parisersmörgås (parisare)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2099 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Finhacka lök och rödbetor och blanda ner detta i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och rör om. Skölj sallad.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
- Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter. Vänd och stek brödsidan någon minut.
- Stek samtidigt äggen. Lägg dem på pannbiffarna. Salta, peppra.
Kockens kommentar
Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och serveras där som en rissolette (läs mer > Så bryner man). I den tecknade serien "Karl-Alfred" älskades rätten av "Frasse".