194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Nikkaluoktasoppa

    Nikkaluoktasoppa

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    54 Kcal / 100g

    433 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Köttfärspaj

    Köttfärspaj

    Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Till...

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    276 Kcal / 100g

    1189 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Gösfilé med remouladesås

    Gösfilé med remouladesås

    Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan s...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    152 Kcal / 100g

    605 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse

    Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    121 Kcal / 100g

    859 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)

    Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)

    "Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    167 Kcal / 100g

    741 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Klassisk oxsvanssoppa

    Klassisk oxsvanssoppa

    I stället för att ugnsbryna kotorna kan man steka dem i stekpan...

    Tid: 4 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    79 Kcal / 100g

    680 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Fattiga riddare, french toast, pain perdu

    Fattiga riddare, french toast, pain perdu

    Traditionellt ingick även lite vetemjöl i blandningen och ursprungligen end...

    Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    136 Kcal / 100g

    335 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Bräckt falukorv med bönor

    Bräckt falukorv med bönor

    Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    146 Kcal / 100g

    665 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Svartsoppa med krås

    Svartsoppa med krås

    Svartsoppa var vanligt förr som festmat, numera är den traditionell som förrä...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    81 Kcal / 100g

    201 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...

    Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    104 Kcal / 100g

    551 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem