194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Nikkaluoktasoppa
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
54 Kcal / 100g
433 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Köttfärspaj
Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Till...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
276 Kcal / 100g
1189 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Gösfilé med remouladesås
Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan s...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
152 Kcal / 100g
605 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
121 Kcal / 100g
859 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)
"Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
167 Kcal / 100g
741 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Klassisk oxsvanssoppa
I stället för att ugnsbryna kotorna kan man steka dem i stekpan...
Tid: 4 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
79 Kcal / 100g
680 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Traditionellt ingick även lite vetemjöl i blandningen och ursprungligen end...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
136 Kcal / 100g
335 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Bräckt falukorv med bönor
Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
665 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Svartsoppa med krås
Svartsoppa var vanligt förr som festmat, numera är den traditionell som förrä...
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
81 Kcal / 100g
201 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
104 Kcal / 100g
551 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion