Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fattiga riddare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fattiga riddare, french toast, pain perdu

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 335

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1340 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 246 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fattiga riddare > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa och tvätta bär.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och kanel i en stor djup tallrik. Doppa brödet i smeten och låt suga in.
  3. Hetta upp smör i en panna på medelhög värme. Stek brödskivorna ett par minuter på var sida.
  4. Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg ut bär och pudra florsocker över.
  5. Fattiga riddare äts till frukost, efterrätt eller som mellanmål. Garnityr är en smaksak. I Sverige brukar fattiga riddare oftast serveras med socker och kanel, sylt eller eventuellt honung.

Kockens kommentar

Traditionellt ingick även lite vetemjöl i blandningen och ursprungligen endast mjölk. Att doppa gammalt bröd i mjölk är känt från medel­tiden, då det brukade serveras som tillbehör till kött. På franska "pain perdu" = förlorat bröd. "Förlorat" för att det var ett sätt att ta tillvara gammalt (förlorat) bröd, vanligen vitt bröd. Enligt gammal religiös uppfattning är bröd heligt och får inte förfaras, kastas. Rika riddare är en lyxigare variant vanligtvis med grädde i stället för mjölk. Läs mer > Om fattiga riddare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem