Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Mathälsa
Vitamin- och mineralförluster }

Fotograf/bild: Beauty Through Strengt

Vitamin- och mineralförluster }

skriv ut Vitamin- och mineralförluster } Skriv ut dryck
Grupper inom
Vikt- och näringsberäkning recept:

Avancerad näringsberäkning }

Om näringsberäkning

Varudatabasen

Vanliga fel vid näringsberäkning

Vattenreduktion, vattenabsorption

Vattenreduktion vid brödbak, bakförlust

Fettreduktion och fettupptag

Näringsberäkning stekfläsk och bacon

Näringsberäkning panering

Näringsberäkning fläsksvål

Näringsberäkning fet fågel }

Vitamin- och mineralförluster }

Vitaminer och mineraler kan ibland förvinna vid tillagning. Tills vidare beaktas inte detta vid Kockskolans automatiska beräkning av näringsvärden i recept. Läs mer > Livsmedelsverket.

Pågående arbete.

Retentionsfaktor = anger förlust av näringsämnet under tillagning.

Läs mer

Livsmedelsverket

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Mathälsa
  • Om näringslära
  • Kostvanor och hälsan
  • Portionsstorlek
  • Vikt- och näringsberäkning recept
  • Matförgiftning
  • Allmänna kostråd
  • Kalorier
  • Proteiner
  • Kolhydrater
  • Fett
  • Vitaminer
  • Mineraler, spårämnen
  • Alkohol - näringslära
  • Vatten - näringslära

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner