Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Mathälsa
Vitamin- och mineralförluster }

Fotograf/bild: Beauty Through Strengt

Vitamin- och mineralförluster }

skriv ut Vitamin- och mineralförluster } Skriv ut dryck
Grupper inom
Vikt- och näringsberäkning recept:

Avancerad näringsberäkning }

Om näringsberäkning

Varudatabasen

Vanliga fel vid näringsberäkning

Vattenreduktion, vattenabsorption

Vattenreduktion vid brödbak, bakförlust

Fettreduktion och fettupptag

Näringsberäkning stekfläsk och bacon

Näringsberäkning panering

Näringsberäkning fläsksvål

Näringsberäkning fet fågel }

Vitamin- och mineralförluster }

Vitaminer och mineraler kan ibland förvinna vid tillagning. Tills vidare beaktas inte detta vid Kockskolans automatiska beräkning av näringsvärden i recept. Läs mer > Livsmedelsverket.

Pågående arbete.

Retentionsfaktor = anger förlust av näringsämnet under tillagning.

Läs mer

Livsmedelsverket

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Mathälsa
  • Om näringslära
  • Kostvanor och hälsan
  • Portionsstorlek
  • Vikt- och näringsberäkning recept
  • Matförgiftning
  • Allmänna kostråd
  • Kalorier
  • Proteiner
  • Kolhydrater
  • Fett
  • Vitaminer
  • Mineraler, spårämnen
  • Alkohol - näringslära
  • Vatten - näringslära

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner