
Polentakastrull
polenta pot
casserole de polenta
paiolo
Polentatopf
cacerola para polenta
Grupper inom
Kastruller:
Polentakastrull är en hög kastrull med sluttande kanter avsedd för tillagning av polenta. Vanligen i koppar. Polenta är en italiensk specialitet, dvs. gröt av majsgryn. Grynen är skalade och malda majskorn, liknande mannagryn fast gula. Kastrullen kallas i Italien för paiolo (kopparkastrull, kittel).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-11
Recept med Polentakastrull
Det finns 2 recept med Polentakastrull
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan