garlic sticks, senshyu yellow
tiges d´ail
gambi d´aglio
Knoblauchstiele
tallos de ajo
Vitlöksstjälkar (eng. garlic sticks) är stjälkar vanligtvis från en japansk löksort som heter senshyu och som också förekommer i vanlig lökform. Stängerna ser ut som salladslök.
- Vikt/omvandling: 2 dm av färska pinnar motsvarar 1 vitlöksklyfta.
- Smak: Mildare smak än vanlig torkad vitlök.
- Alternativ: Vitlök, salladslöksstänger.
- Säsong: Säljs färsk, sällsynt förekommande i svenska dagligvarubutiker. Sök i asiatiska butiker.
- Förvaras i kylskåp. Hållbar en vecka eller så. De är ganska luktfria när de förvaras i kylskåp.
SÅ ANVÄNDS VITLÖKSSTJÄLKAR
Vitlöksstjälkar äts ofta råhackade i en sallad, eller användas i maträtter motsvarande salladslök - hela eller skivade. Vanligt förekommande i asiatiska wokrätter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-04
Läs mer
Recept med Vitlöksstjälkar
Det finns 1 recept med Vitlöksstjälkar
-
Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan